Prva Nacionalna konferencija

1. Nacionalna konferencija „Kvaliteta i sigurnost pacijenta, edukacija, akreditacija, procjena zdravstvenih tehnologija: Europska iskustva i perspektive“ Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi održana je 16.09.2013. godine u Zagrebu.
 
Cilj konferencije bila je razmjena iskustva i znanja kako bi se sudionici što bolje upoznali s daljnjim razvojem uspostavljanja kvalitete, sigurnosti pacijenata i akreditacije kod svih nositelja zdravstvene djelatnosti te procjena zdravstvenih tehnologija (HTA) pri čemu Agencija ima značajnu ulogu.
 
Okupljenim uzvanicima su se obratili ugledni stručnjaci iz Velike Britanije, Poljske, Nizozemske, Danske i Francuske koji su predstavili svoja iskustva iz područja sustava kvalitete, akreditacije i procjena zdravstvenih tehnologija. Putem plenarnih predavanja, međunarodni stručnjaci su sudionicima konferencije predstavili europska iskustva i svoje viđenje daljnjeg razvoja u području sustava kvalitete, donošenju akreditacijskih standarda te procjeni zdravstvenih tehnologija.
 
U sklopu konferencije održan je i okrugli stol na temu „Razvoj sustava kvalitete, akreditacije i HTA u zdravstvenom sustavu Hrvatske“. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici ministarstva kao i svi relevantni donositelja odluka unutar zdravstvene djelatnosti. Sudionici rasprave su imali priliku razmijeniti mišljenja o raznim aspektima budućeg razvoja sustava kvalitete i akreditacije na nacionalnoj razini.
1. Nacionalna konferencija održana je uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja a u njenoj organizaciji pripomogle su i komore, Medicinski fakultet u Zagrebu, Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za poboljšanje kvalitete u zdravstvu te Koalicija udruga u zdravstvu.