Projekt Svjetske zdravstvene organizacije „Europska validacija minimalnog informacijskog modela (MIM) za prijavljivanje incidenata vezanih uz sigurnost pacijenata te učenje na pogreškama“

Agencija je uključena u projekt Europska validacija minimalnog informacijskog modela (MIM) za prijavljivanje incidenata vezanih uz sigurnost pacijenata te učenje na pogreškama.

Svrha i cilj projekta su prilagoditi Konceptualni okvir (CF) za međunarodnu klasifikaciju sigurnosti pacijenata (Conceptual Framework (CF) for the International Classification for Patient Safety) za izvješćivanje o nezgodama u području sigurnosti pacijenata u EU-u.

To se sastoji od razvoja „minimalnog informacijskog modela” za izvješćivanje o nezgodama iz područja sigurnosti pacijenata, kako bi ga ustanove zdravstvene skrbi upotrebljavale kao predložak u svrhu prikupljanja, preispitivanja, usporedbe i analize izvješća o nezgodama.

Tijekom prvog dijela projektnih aktivnosti Agencija je prikupila ukupno 26 izvješća o incidentima (neželjenim događajima) iz 17 bolničkih zdravstvenih ustanova.


Kategorija: 
Općenito
Kvaliteta


Najnovije vijesti

Rezultati audita u akutnim bolničkim zdravstvenim ustanovama

Dana 27. rujna 2018. godine, u Ministarstvu zdravstva, Agencija za kvalitetu i akreditaciju u...


SELFIE 2. nacionalna radionica

SELFIE 2. nacionalnA radionicA održat će se 29. listopada 2018....


Sustavi za kontinuirano mjerenje glukoze u realnom vremenu (rtCGM) i “flash” sustavi mjerenja...

Continuous glucose monitoring (CGM real-time) and flash glucose...